Vánoční speciál Plus

22. prosinec 2014

O vánočních svátcích jsme pro vás připravili řadu zajímavých pořadů.

Vánoční tematice věnujeme seriál pořadu Trendy v týdnu od 22. prosince. Klára Janicky se zaměřila na fenomén vánočních návštěv restaurací, David Šťáhlavský natáčel o omega-3-kaprech, Michael Rozsypal se zajímal o Vánoce osamělých lidí, Veronika Ruppert sleduje zájem o vánoční svetry s jelenem, Tamara Urválková se zaměřila na jídelníček našich krajanů v zahraničí.

Na Štědrý den 24. prosince v premiéře uslyšíte pořad Ondřeje Konráda Vánoce v literatuře. Eva Rajlichová se v Zaostřeno zaměří na děti ze zkumavek, v Radiofóru zauvažujeme o tom, jaké dárky jsou a nejsou vhodné pro děti. Hosty sváteční diskuse Názorů a argumentů budou Jaroslav Šebek a Jan Sokol. Kořeny se zaměřily na Cestu do Betléma podle Bohuslava Reynka.

První svátek vánoční 25. prosince patří mimo jiné debatě o předkřesťanských svátcích a smyslu rituálů. V Zaostřenu se dozvíte, jak se dělá bestseller, ve Studiu Leonardo si připomeneme výročí korunovace Přemysla Otakara II. a v Magazínu Leonardo se zaměříme na zimní spánek zvířat.

Vánoční ozdoba, vánoce

O druhém svátku vánočním 26. prosince se v pořadu Zaostřeno budeme věnovat Vánocům Palestinců a Izraelců, Archiv Plus připomene osobnost Jiřího Šlitra. Pořad Za hranou v neděli 28. prosince vysvětlí fenomén Chrámové hory v Jeruzalémě. Média Plus hodnotí českou ekonomiku v roce 2014.

V pondělí 29. prosince, na které připadá výročí zvolení Václava Havla prezidentem, se jeho osobnosti věnuje pořad Pro a proti s hosty Danielem Kaiserem a Martinem Komárkem.

Ve středu 31. prosince vysíláme speciál Ranního Plusu od 8:00 do 9:30, v kulatém stole Názorů a argumentů se ohlédneme za uplynulým rokem. V Trendech probereme křestní jména na rok 2015. Hostem Studia Leonardo bude chemik a znalec dějin alchymie Vladimír Karpenko.

Na Nový rok 1. ledna zařadíme dokument o Přemyslu Pitterovi. V Radiofóru necháme promluvit nejaktivnější panelisty pořadu o výhledech na rok 2015. Portréty věnujeme osobnostem Jiřího Hanzelky a Miroslava Zikmunda.

Celý vánoční program Českého rozhlasu Plus najdete zde.

Přejeme vám příjemné a požehnané Vánoce.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.