Studenti s odlišnou sexuální orientací

30. říjen 2015
Student Plus

Na organizaci festivalu Prague Pride, který upozorňuje na problematiku lidí s odlišnou sexuální orientací, se podílí také řada studentů. Ti dostanou slovo v nedělním pořadu Student Plus.

V Praze se od 12. do 18. srpna odehraje třetí ročník festivalu Prague Pride, zaměřeného na gay, lesbickou, bisexuální a transgender tematiku. Svým návštěvníkům nabídne veřejné debaty, výstavy, divadelní a filmová představení, performance i večírky.

Tématem letošního roku je tzv. coming out neboli přiznání se k odlišené sexuální orientaci. Proto má také letošní festival slogan Jdeme s barvou ven.

Na organizaci festivalu Prague Pride se podílí také řada studentů. Proč to dělají a jak se dívají na kritiku festivalu z řad politiků a různých veřejně činných osob?

Dalibor Zíta bude v neděli v pořadu Student Plus debatovat se studenty, kteří se nejen odhodlali k tomu, veřejně se přiznat k odlišné sexuální orientaci, ale také se podílejí na akcích tzv. LGBT komunity.

Do diskuse nám můžete v neděli večer po 22. hodině zatelefonovat, nebo napsat své názory na Facebooku, případně do diskuse pod tímto článkem.

autor: Dalibor Zíta
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.