Jak se žije mladým úředníkům v Bruselu?

30. říjen 2015
Student Plus

Pohodlí českého doma řada mladých lidí vyměnila za taje evropských institucích. Co obnáší práce v metropoli Evropské unie? A čemu všemu zajímavému se mladý člověk v Bruselu může ještě krom práce věnovat? Téma pro pořad Student Plus v neděli 22.12.

Jak funguje Evropská unie si konkrétně většina z nás umí jen těžko představit. Jaká je motivace mladého člověka vydat se do Bruselu a stát se součástí některé z evropských institucí? Není člověk osamělý v útrobách chodeb bruselských sídel EU? Jak těžké je zorientovat se v chodu této rozsáhlé mašinérie? Jaký je vůbec náš pohled na Evropu? Je práce pro EU opravdu tak nudná, jak se říká? Jaké jiné vyžití mají mladí krajané v evropské metropoli? Jak tam slaví vánoční svátky? A jak slaví Vánoce různé kultury a národnosti žijící v Bruselu?

Spousta otázek, které čekají na zodpovězení. Se svými hosty se o to v neděli 22.12. ve 22:10 pokusí Michael Rozsypal. Zapojte se i vy a napište nám o svých zkušenostech nebo se zeptejte na cokoliv, co vás zajímá.

Poslouchejte živou diskusi v pořadu Student Plus v neděli od 22:10. Diskutujte o tématu také na našem Facebooku.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.