Už odkládám i prokrastinaci…

30. říjen 2015
Student Plus

Trpíte chorobným odkládáním povinností? Nedokážete pracovat systematicky? Máte pocit, že jste zavaleni povinnostmi a informacemi? Víte, jak se tomu bránit? O fenoménu tzv. prokrastinace na neděli 1. 9. připravuje diskuzi Michael Rozsypal. Zapojte se do ní i vy!

Začíná nový školní rok a s tím přichází nové (nejen) studijní povinnosti. V dnešní době jsme ale zavaleni spoustou různých podnětů a mnohdy nedokážeme problémy postupně řešit. Volíme nejjednodušší řešení, kterým je odložení problému.

Problémy se pak kupí a naše situace se zhoršuje. Tomuto efektu se říká prokrastinace neboli chorobné odkládání povinností. Trpí tím stále více lidí a týká se bezprostředně studentů. Ti to dobře znají - místo učení často surfují po internetu, hrají hry, nebo dokonce i uklízí.

Jaké jsou vaše zkušenosti? Jak s odkládáním povinností bojujete? Poznamenala vás prokrastinace natolik, že třeba ovlivňuje váš studijní nebo pracovní život? A víte, jak se tomuto fenoménu bránit? Zapojte se i vy! V pořadu Student Plus bude o prokrastinaci se svými hosty debatovat Michael Rozsypal.

Do diskuse nám můžete v neděli po 22. hodině zatelefonovat, nebo napsat své názory na Facebooku, případně do diskuse pod tímto článkem.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.