Láska manželky ke šperkům komplikuje kandidaturu Jeba Bushe

1. březen 2015

„Jeba Bushe mnohokrát varovali, že jeho případná prezidentská kandidatura může ztroskotat na příbuzných. Jenomže většině lidí při tom vytanul na mysli jeho bratr George se svou válkou v Iráku nebo jeho otec, autor nepopulárního zvyšování daní,“ píší londýnské Timesy.

„Teď se však zdá, že důvěryhodnost třetího člena Bushovy dynastie usilujícího o Bílý dům oslabuje zejména záliba jeho manželky v diamantech a zlatě,“ míní deník.

Columba Bushová se proslavila už svou roztržkou s americkými celníky v roce 1999, kdy po návratu z Paříže nepřiznala šaty a šperky za 19.000 dolarů. Prý vše tajila před manželem, protože by nebyl její rozhazovačností zrovna potěšen.

„Jenomže pokud by někdo čekal, že se poučila, pak by se mýlil,“ píší Timesy.

Čtěte také

Z nově dostupných spisů z dob, kdy byl Jeb Bush floridským guvernérem, jasně vyplývá, že si například musela půjčovat, aby uhradila v roce 2000 42.311 dolarů za jednodenní nákup v klenotnictví Mayors.

Za platinové náušnice, zlaté a diamantové náramky a zlaté náhrdelníky vydala během 14letého nakupování jen v tomto obchodě 90.000 dolarů.

Logo

62letý Bush minulý týden připustil, že mu rodinní příslušníci kazí šance uspět v boji o Bílý dům – včetně jeho manželky, s níž žije už 41 let, a mají spolu tři děti.

Jeb sice momentálně slaví úspěchy při shromažďování financí na kampaň, ale podle novinářů by měl zapracovat hlavně na svém mluveném projevu.

Minulý týden vystoupil v Chicagu se zahraničněpolitickou řečí, jejíž dojem však kazila viditelná nervozita i četná klišé.

Ve snaze odstřihnout se od chyb otce a bratra také zkusmo testoval heslo kampaně „Jsem svůj“ (I am my own man) – jenže podle Timesů zapomněl přiznat, že mu s tvorbou image pomáhají bývalí poradci obou prezidentů Bushů.

Zpracováno ze zahraničního tisku.

autor: rma
Spustit audio