Buli ste tám teký? Zavzpomínejte s námi na letošní Chodské slavnosti!

12. říjen 2017

Chodské slavnosti 2017 jsou minulostí. V Domažlicích proběhly druhý srpnový víkend za obrovského zájmu diváků. I my jsme letos na Chodské slavnosti vyrazili s přenosovým vozem a kromě toho, že jsme z domažlického náměstí živě vysílali, jsme pro vás vybrané pořady také natáčeli. Podzimní čas si tak můžete zpříjemnit vzpomínkami na atmosféru letních slavností a poslechem nejlepších chodských muzik a zpěváků. A to rovnou ve třech dílech!

„S Plzeňáky za folklorem živě z Chodska“ – tento pořad jsme pro vás v sobotu 12. srpna přímo z domažlického náměstí živě vysílali. Během hodinky přímého přenosu se před našimi rozhlasovými mikrofony vystřídala řada výborných chodských muzikantů a zpěváků, ale i hostů. Nechyběl mezi nimi třeba ředitel MKS Domažlice Kamil Jindřich, dudák a vypravěč Antonín Konrády, ředitelka České centrály cestovního ruchu Czechtourism nebo vynikající klarinetistka a profesorka pražské konzervatoř Ludmila Peterková, která si zároveň zahrála s Domažlickou dudáckou muzikou. Výběr nejlepších nahrávek z tohoto pořadu vám nyní nabízíme k poslechu.

Důležité pojmy související s cestováním Chodské slavnosti 2017 - I. část ("U muziky s Plzeňáky - živě z Chodska")
Postup při stornu zaplaceného zájezdu a ztráta radosti z dovolené Chodské slavnosti 2017 - II. část (Hyjťáci z Mrákova)
Bespečnost, nástrahy zájezdů a současné trendy Chodské slavnosti 2017 - III. část (Postřekovský vokýnko)

Kromě přímého přenosu jsme ve stejný den na scéně na domažlickém náměstí natáčeli ještě dva pořady: „Hyjťáci z Mrákova“ Chodského souboru Mrákov (který byl pozvánkou na vyhlášenou mrákovskou Hyjtu) a „Postřekovský vokýnko“, pořad Národopisného souboru Postřekov, který tentokrát proběhl pod názvem „Křížem krážem Postřekovem s Masopustem“. I z těchto pořadů pro vás máme připravený výběr nejlepších snímků, které si můžete poslechnout a atmosféru letošních Chodských slavností si tak připomenout. Přejeme vám příjemný poslech!

Spustit audio