Chodské slavnosti 2017 se blíží a Český rozhlas Plzeň na nich nebude chybět!

10. srpen 2017

Dudácká muzika, chodské kroje, vyhlášené chodské koláče, velký staročeský jarmark – už tušíte? Ano, Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť 2017 jsou za dveřmi! Proběhnou už o tomto víkendu a Český rozhlas Plzeň je i v letošním roce jejich mediálním partnerem. Těšíme se na setkání s vámi v Domažlicích, odkud budeme také živě vysílat!

Rok utekl jako voda a chodští muzikanti a tanečníci jsou na nohou. Veliký svátek chodského folkloru Chodské slavnosti a Vavřinecká pouť proběhnou už o tomto víkendu. V mnoha chodských kuchyních už je vše připraveno na pečení chodských koláčů, muzikanti poctivě trénují a ladí poslední detaily pro vystoupení a chodské kroje čekají na finální nažehlení. Během slavností musí být vše perfektní.

Bespečnost, nástrahy zájezdů a současné trendy Na Chodské slavnosti 2017 zve Kamil Jindřich, ředitel MKS Domažlice

Slavnostní zahájení Chodských slavností 2017 proběhne v pátek 11. srpna od 20:3 na pódiu u brány na náměstí. V sobotu a v neděli pak celé Domažlice ožijí nejen dudáckou, ale i dechovou a historickou muzikou. Na domažlickém náměstí nebude chybět oblíbený staročeský jarmark a i letos se na něm můžete potkat také s ponocným. Vyhledávané poutní mše svaté na Vavřinečku proběhnou v sobotu i v neděli od 10:00 hod.


Vysíláme živě z Chodských slavností!
V sobotu 12. srpna budeme živě vysílat přímo z domažlického náměstí. Přímý přenos si můžete naladit v čase 11:03–12:00. Moderuje Michaela Vondráčková.

Český rozhlas Plzeň je i letos hrdým mediálním partnerem Chodských slavností a vyráží na ně v plném obsazení i s přenosovým vozem. Kromě toho, že budeme vybrané pořady natáčet, můžete v sobotu 12. srpna navštívit náš rozhlasový stan na horním konci domažlického náměstí. Střídat se u něj budou chodské muziky. V sobotu 12. srpna budeme navíc hodinu i živě vysílat přímo z domažlického náměstí, a tak pokud letos do Domažlic nemůžete zajet osobně, atmosféru Chodských slavností si vychutnejte prostřednictvím našeho vysílání!

Poslechnout si také můžete Špalíček lidových písní věnovaný Chodským slavnostem 2017

Pro zvětšení klikni na program.

Program 63. ročníku Chodských slavností a Vavřinecké pouti
Spustit audio