Chybí vám atmosféra letních festivalů? Připomeňte si ji ze záznamu!

9. listopad 2016

Tamburašská muzika z Chorvatska, dudácká kapela z Plzně a Postřekova, slovenská cimbálová muzika, bubeníci z Korejské republiky nebo muzikanti z Peru. Co mají společného? Všichni se představili v rámci letošního 20. Mezinárodního folklorního festivalu CIOFF PLZEŇ 2016, který v Plzni a na dalších místech proběhl v červnu tohoto. A všichni obohatili náš rozhlasový archiv, protože i v letošním roce jsme na plzeňském folklorním festivalu natáčeli. Snímky stojí za to - pojďte si s námi letní festivalovou atmosféru připomenout.

20. Mezinárodní folklorní festival CIOFF PLZEŇ 2016 proběhl v Plzni (ale i na dalších místech - v Konstantinových Lázních, Vrčeni, Dýšině) ve dnech 8. – 12. června. Český rozhlas Plzeň jako tradičně natáčel na hlavní festivalové scéně U Branky, konkrétně pořad nazvaný „Večerní muzikantské dostaveníčko“, který v příjemné atmosféře proběhl v sobotu 11. června večer.

Poslechněte si ohlédnutí za 20. Mezinárodním folklorním festivalem CIOFF Plzeň 2016 ve 2 dílech Špalíčku lidových písní!

Postup při stornu zaplaceného zájezdu a ztráta radosti z dovolené Ohlédnutí za MFF CIOFF PLZEŇ 2016 - 1. díl
Bespečnost, nástrahy zájezdů a současné trendy Ohlédnutí za MFF CIOFF PLZEŇ 2016 - 2. díl

Před mikrofony Českého rozhlasu Plzeň v rámci „Večerního muzikantského dostaveníčka“ postupně nastoupily lidové muziky Souboru písní a tanců Jiskra z Plzně, Národopisného souboru Postřekov a Souboru valašských lidových písní a tanců Jasénka ze Vsetína. Nechyběly ale ani zahraniční hosté – lidová muzika slovenského souboru Trnafčan z Trnavy, tamburašská skupina chorvatského souboru Cernik, peruánští muzikanti z oblasti Ayacucho nebo bubenický soubor Hwaseong dance company z Korejské republiky.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.