Karlovy Vary žijí folklorem

4. září 2014

I letos první týden v září probíhá v nejzápadnější části naší republiky Karlovarský folklorní festival. Začal v úterý a potrvá až do neděle 7. září. Pozvání na letošní festival přijaly soubory z Indonésie, Izraele, Slovinska, Severního Kypru, Slovenska a chybět pochopitelně nebudou ani soubory z Čech a Moravy. Festival se stal už tradicí a patří mezi neodmyslitelné součásti kulturního života v Karlových Varech a okolí.

Slavnostní zahájení festivalu se uskuteční v pátek 5. září od 16 hodin před hotelem Thermal. Od 19,30 hod. se představí zahraniční soubory v pořadu „Svět tančí“ v koncertním sálu hotelu Imperiál. A kdo by se chtěl osobně setkat s účastníky, bude mít ještě ten den večer příležitost v lázeňské léčebně Mánes.

Od soboty až do neděle se roztančí doslova celé Karlovy Vary. Slavnostní krojovaný průvod vyjde v sobotu v 16 hodin od Vřídelní kolonády k Hlavní poště. Večer pak čeká na návštěvníky od půl osmé v hotelu Thermal slavnostní Galaprogram, kde se představí všechny zúčastněné soubory s tím nejlepším, co do Karlových Varů přivezly.

Karlovarský folklorní festival

V neděli ráno můžete posnídat s účinkujícími na oblíbené „Snídani u pramenů“ a po obědě pak třeba ještě vyrazit na Mezinárodní folklorní odpoledne do přírodního amfiteátru v Lokti. I letošní 19. ročník Karlovarského folklorního festivalu připravuje Soubor písní a tanců Dyleň z Karlových Varů v čele s manželi Evou a Luborem Hankovými.

Poslechněte si Špalíček věnovaný festivalu v Karlových Varech 2014!

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.