Lidová muzika z Chrástu zahrála v Českém rozhlase Plzeň

20. únor 2017

Mladí muzikanti a zpěváci z Lidové muziky z Chrástu byli 5. ledna hosty natáčení dalšího dílu pořadu „U muziky s Plzeňáky“. Celý koncert provázela příjemná atmosféra a posluchači nadšeně tleskali především písničkám z nedávno dokončeného projektu „Plzeňské písně“. Poslechněte si záznam celého koncertu!

Lidovou muziku z Chrástu založila při Základní umělecké škole v Chrástu v roce 1996 Zuzana Klepalová. Základ souborového repertoáru tvoří od jejího založení lidové písně ze západních a jižních Čech, s občasnými regionálními, ale i žánrovými odbočkami. Muzika se aktivně podílí na kulturním životě v Chrástu a okolí, pravidelně vystupuje ale i na dalších místech.

Muzika vydala 3 CD („Milostné“ - 2011, „Sulislavskej kostelíčku“ - 2012 a „Co jsem se letos natěšil“ - 2014). Ke konci roku 2016 k nim přibyla 2CD a DVD v rámci velkého projektu „Plzeňské písně“, který se mladým muzikantům podařil zrealizovat.

Ve studiu Českého rozhlasu Plzeň zazněly lidové písničky z Plzeňska v nových úpravách - milostné, svatební, žertovné, některé dokonce i v němčině. V doprovodu Lidové muziky z Chrástu zazpívali Adéla Forejtová, Alžběta Sovová, Hana Loudová, Josef Štaif, Jana Rauschová, Vojtěch Kouba, Přemysl Kouba, Jan Vítů, Michal Žák a Pavel Kielberger.

Poslechněte si záznam celého koncertu ve dvou dílech

Postup při stornu zaplaceného zájezdu a ztráta radosti z dovolené Záznam pořadu „U muziky s Plzeňáky“ - 1. díl
Bespečnost, nástrahy zájezdů a současné trendy Záznam pořadu „U muziky s Plzeňáky“ - 2. díl
Spustit audio