V dobrým sme se sešli… i na letošních Chodských slavnostech v Domažlicích

17. říjen 2016

Když se podzim zeptá, co jsme dělali v létě, odpověď je jasná – vyráželi jsme do terénu! Ani letos naše mikrofony nechyběly na vyhlášených Chodských slavnostech v Domažlicích, které proběhly ve dnech 12. – 14. srpna. Přímo z centra Domažlic jsme živě vysílali a náš hudební archiv obohatily snímky natočené během slavností na domažlických pódiích. Podzimní dny jsou jako stvořené k tomu se k nim vrátit a vychutnat si je.

V sobotu 13. srpna jsme přímo z domažlického náměstí odvysílali hodinku nazvanou „S Plzeňáky za folklorem – živě z Chodska“. Vystoupila na ní celá řada výborných chodských muzikantů a zpěváků z Domažlic, Mrákova i Postřekova a došlo i na oblíbené chodské „poudačky“ v podání Antonína Konrádyho, žijící legendy mezi chodskými dudáky a vypravěči.

Dudácká muzika a skvělá atmosféra na jevišti i v hledišti

Chodské slavnosti i v letošním roce přilákaly velké množství milovníků Chodska a chodského folkloru. Město Domažlice si tentokrát navíc nechalo provést monitoring návštěvnosti a výsledky potvrdily dlouhá léta pouze odhadovaný údaj – 80 tisíc návštěvníků! Jednotlivé programy tak probíhaly před zcela zaplněnými hledišti a ve skvělé atmosféře, která na vás dýchne i prostřednictvím nahrávek.

Kromě živě přenášené hodinky „S Plzeňáky za folklorem – živě z Chodska“ jsme pro vás v letošním roce natáčeli také pořad Chodského souboru Mrákov nazvaný „V Dobrým jsme se sešli“, který jako vzpomínka na předčasně zesnulé kapelníky Mrákovské dudácké muziky Václava Kupilíka a Vlastimila Dřímala proběhl na podiu pod chodským hradem 13. srpna.

Připomeňte si s námi atmosféru letošních Chodských slavností v Domažlicích ve třech dílech pořadu Špalíček lidových písní!

Ohlédnutí za Chodskými slavnostmi 2016
S Plzeňáky za folklorem - živě z Chodska

Ohlédnutí za Chodskými slavnostmi 2016
Vzpomínkový pořad Chodského souboru Mrákov - 1. díl

Ohlédnutí za Chodskými slavnostmi 2016
Vzpomínkový pořad Chodského souboru Mrákov - 2. díl

Chodský soubor Mrákov na Chodských slavnostech 2016
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.