Velký folklorní svátek v Klatovech

3. červenec 2016

Už od čtvrtka 7. července přivítá královské město Klatovy účastníky 23. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu Klatovy 2016. Hlavní část festivalového dění proběhne opět na scéně na klatovském náměstí.

Pozvání na letošní ročník přijaly: Domácí soubory Šumava a Šumavánek, z Plzně Soubor písní a tanců Jiskra a Plzeňský MLS-malý lidový soubor, Mráček a Dráteníci z Mrákova, Rokytí a Malá muzika Rokytka z Rokycan, Šáteček z Nymburka, Jizera z Liberce, ze zahraničí přijedou soubory ze Slovenska, Norska, Thajwanu a Irska.

„Mordyje Klatovy, kde najdu takový, městečko jako vy…“

Za zmínku stojí pořad českých souborů „Vod Klatov je do Plzně cestička“, který se uskuteční 7. července od 18 hodin v klatovském Letním kině, dále pak vzpomínkový pořad na Irenu Valentovou, zakladatelku festivalu „Mordyje Klatovy, kde najdu takový, městečko jako vy“, který proběhne 8. července večer na klatovském náměstí a festivalový galaprogram „Klatovy 2016“ v sobotu večer tamtéž.

Čtěte také

Na 23. ročník MFF Klatovy 2016 zvou hlavní organizátoři Folklorní spolek a folklorní soubor Šumava, kteří akci ve spolupráci s městem, TJ Sokol a za finanční podpory celé řady institucí a sponzorů připravili. Festival se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse, a starosty města Klatov Rudolfa Salvetra. Největší zásluhu na jeho konání i na tom, že se festival nedávno stal přidruženým členem mezinárodní organizace CIOFF, má jeho ředitelka Denisa Valentová. Úspěšně pokračuje ve stopách svojí babičky a vlastně celé rodiny Valentů.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.