Přibyla nám koza se želvou. Hledáme majitele!

5. květen 2016

O tom, že Záchranná stanice živočichů v Plzni potřebuje umístit nalezenou bílou andulku a černého zakrslého králíka, informoval její vedoucí Karel Makoň v pondělním pořadu Co vás zajímá Českého rozhlasu Plzeň. Ve středu k andulce a králíkovi přibyly koza domácí s želvou nádhernou.

Při nahánění kozy se proběhli plzeňští městští strážníci, upalující bílé rohaté zvíře pronásledované muži v černém pobavilo kolemjdoucí na trase Vinice – Lochotín. Potvrdila to tisková mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová: „Utíkající koza domácí se nechtěla jen tak vzdát, prchala mezi domy na sídlišti, v jednu chvíli se dokonce ocitla i na tramvajovém pásu rušné Karlovarské třídy. Zvíře opravdu nelenilo, proběhlo ještě ve vilách za lékařskou fakultou a kolem ÚMO Plzeň 1. Strážníci z odchytové skupiny tak museli urazit dost velký kus cesty, než se jim povedlo kozu odchytit v Ledecké ulici, kde ji zahnali do oplocené zahrady.“

„Zatím máme zvíře v naší izolaci pro spárkatou zvěř a nepodařilo se nám ani strážníkům zjistit, komu by mohlo patřit. Předpokládáme ale, že rohatá koza, jako z obrázků Josefa Lady, bude někomu chybět a majitel se přihlásí,“ doplnil Karel Makoň.

Odložený zakrslý králík pobíhal v Plzni na Roudné a už se povedlo najít mu domov. Želva byla přivezena z Tlučné. Andulky v nové kleci si povšimly děti ze 14. základní školy v Zábělské ulici, někdo klec postavil mezi kontejnery u přechodu.

„Kdo by měl o zvířata zájem, ať se ozve co nejdřív. Tak trochu trnu, co bude zítra. Lev, šimpanz, slon…?“ uzavřel s nadsázkou případ nalezenců vedoucí Záchranné stanice živočichů v Plzni Karel Makoň.

Spustit audio