Tip pro houbaře: houby na řebříčku

26. září 2017

Jsou mnozí, podle kterých jakmile houby na řebříčku jednou vyzkoušíte, jinak už je připravovat nebudete.

Tip na tuto úpravu hub nám dala propagátorka kytek k jídlu Jana Vlková a jednodušší už být nemůže:

Houby nakrájíte, osmažíte na másle a před podáváním k nim nadrtíte řebříček; použijete ho místo kmínu. Aromatická bylinka by se neměla smažit, proto se přidává až nakonec.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.