Čtvrteční kulturní tipy

24. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Festival „6 týdnů baroka" se na další 4 dny přesouvá na Tachovsko. Od 18 hodin láká na „Barokní noc" do Muzea Českého lesa v Tachově, které se nachází v areálu bývalého františkánského kláštera. Návštěvníci budou seznámeni s významnými regionálními tvůrci z období baroka, čeká je také ochutnávka dobové kuchyně s možností posezení v klášterní zahradě. Hrát bude smyčcové trio Naladěno. Večer vyvrcholí dobovou iluminací zahrady a barokním ohňostrojem.

„Mariánskolázeňská nokturna" pokračují dalším komorním „Koncertem studentů evropských hudebních akademií". Uskuteční se od 20 hodin v Anglikánském kostele v Mariánských Lázních.

Milovníci skupiny Beatles si přijdou na své v Měšťanské besedě v Plzni. Od 19:30 tam vystoupí The Backwards s největšími hity oblíbených „Brouků“. Košická kapela už dvakrát získala ocenění na světovém Beatlefestu v New Yorku. Večer si ji můžete poslechnout na zahradě plzeňské Měšťanské besedy.

Západočeské muzeum v Plzni zahajuje výstavu ke 200. výročí narození malíře miniatur Jana Zachariáše Quasta. Rodák z Březové u Karlových Varů proslul především miniaturními portréty malovanými na porcelánu.

Františkolázeňské Městské muzeum zve od 17 hodin na přednášku věnovanou 125. výročí chrámu svaté Olgy ve Františkových Lázních. Přednášející seznámí přítomné s historií nejstaršího pravoslavného chrámu v České republice.

Prague Conspiracy bude hlavní kapelou čtvrtečního koncertu „Léta v Prazdroji". Zamiřte na 19. hodinu na nádvoří plzeňského pivovaru.

„Sokolovské kulturní léto" nabízí koncert skupiny Seskoč - od 16 hodin na Starém náměstí v Sokolově.

Spustit audio