Kulturní fabrika na Světovaru počítá s žongléry, animátory, divadelníky i muzikanty

22. březen 2014
Horizont

Brousíte si zuby na zkušebnu v Plzni na Světovaru? Hudební, divadelní, taneční? V Horizontu se podíváme na aktuální stav rekonstrukce bývalého pivovaru na kulturní fabriku. Nakoukneme do Filmového klubu a povíme si o kolekci unikátních arabských animáků v Andělu. Připravíme vás také na pořad o básnířce z Františkových Lázní.

Hlavně bagry uvidíte teď v plné práci v areálu bývalého pivovaru Světovar, kde vzniká v jedné z budov kulturní fabrika a nový prostor pro Archiv města Plzně. Kolik budov je v areálu? Kolik z nich se rekonstruuje? Kolik to bude stát? Co tam bude? A co bude, když se stavba zpozdí, stejně jako v případě Nového divadla? Na tyto otázky odpoví Horizont.

Kromě toho se podívá také do Filmového klubu, který Jan Kastner v březnu naprogramoval ve prospěch Tibetu. U filmu se Horizont zdrží, protože se chystá na duben Arabfest a jeho organizátoři se spojili s plzeňskou Animanií. Výsledek? Kolekce unikátních arabských animáků, které nikde jinde v tuzemsku neuvidíte.

Čeká nás také pohled do zákulisí Karlovarského skřivánka – víte, který vítěz Superstar vyhrál i tuhle celostátní dětskou pěveckou soutěž? Milovníky historie pozveme na dílnu o šumavském skle a příznivce poezie potěšíme pozvánkou k poslechu pořadu o básnířce z Františkových Lázní.

autor: Petra Kosová
Spustit audio

Více z pořadu