Nedělní kulturní tipy

27. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.


Studentský orchestr z britského Southamptonu se představí od 19:30 v Měšťanské besedě v Plzni. Orchestr o 65 členech ve věku od 13 do 18 let je v Česku vůbec poprvé, zahraje i skladby našich dvou hudebních velikánů Smetany a Dvořáka.

„Anenskou poutí" o tomto víkendu žije Horšovský Týn. Ve spodní části náměstí najdete staročeský jarmark, na hlavním pódiu jsou přibližně od 11:30 připraveny koncerty nejrůznějších žánrů. Vyvrcholením programu bude v 19 hodin koncert Bohouše Josefa a skupiny Burma Jones. Doprovodné akce jsou pak roztroušeny po celém Horšovském Týnu.

Od 10 do 16 hodin můžete navštívit Muzeum lehkého opevnění Annín na Sušicku.

Loutkovou pohádku „O zvědavém slůněti" v podání souboru Studia dell´arte od 15 hodin nabízí hrad Rabí. Výpravná hra podle Kiplingovy bajky je součástí pásma divadelních představení pro děti „Rabský floutek".

Na divadlo můžete své děti vzít také v Plzni - od 14:30 je v zahradě Měšťanské besedy v Plzni čeká „STOP pohádka" Divadýlka Kuba.

Západočeské muzeum v Plzni - Národopisné muzeum Plzeňska otevřelo výstavu nazvanou Malé známé i neznámé tváře. Expozice je věnovaná 200. výročí narození malíře miniatur Jana Zachariáše Quasta. Tento výtvarník proslul především miniaturními portréty malovanými na porcelánu. Výstava potrvá do 12. října.

Spustit audio