Páteční kulturní tipy

18. duben 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

„Celonárodní čtení Bible" se letos už pošesté koná v desítkách měst a obcí po celé republice. V západních Čechách se tentokrát připojují Plzeň, Klatovy, Horažďovice a Kraslice.

Na „Velikonoční koncert" láká Západočeský symfonický orchestr. Na programu jsou „Biblické písně, opus 99" Antonína Dvořáka a „Velikonoční oratorium" Johanna Sebastiana Bacha. Účinkovat budou barytonista Jiří Brückler, mariánskolázeňský pěvecký sbor Fontána a Karlovarský pěvecký sbor. Koncert se uskuteční od 19:30 hodin ve Společenském domě Casino v Mariánských Lázních.

„Hoffmannovy povídky" dnes uvádí Velké divadlo v Plzni. Offenbachova opera ve francouzském originále s českými titulky si vás v plzeňském Velkém divadle podmaní v 19 hodin.

„Divotvorný hrnec" na dnešek nachystalo Komorní divadlo v Plzni i chebské divadlo. Broadwayský muzikál pro české jeviště před lety upravili Jiří Voskovec a Jan Werich. Na obou scénách vás pobaví od 19 hodin.

Pohádka „O vodníku Pačískovi" dnes udělá radost dětem v Karlových Varech. Jak vodník Pačísek ke slávě a pak k rozumu přišel, jim na scéně divadla Kapsa předvede soubor Divadla Dětí. Začátek je v 17 hodin, vstupné dobrovolné.

Komentovanou prohlídku velikonoční výstavy „Nesem líto zelený" nabízí Vlastivědné muzeum Dr. Hostaše v Klatovech. Průvodkyní vám bude kurátorka výstavy Ivana Sieberová - dnes od 15 hodin.

Spustit audio