Pondělní kulturní tipy

28. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

„Římské noci" přiváží do Plzně Divadelní agentura Harlekýn. V hlavních rolích příběhu italské herečky Anny Magnani a amerického dramatika Tennessee Williamse uvidíte Simonu Stašovou a Oldřicha Víznera. Hra z pera amerického autora Franca D´Alessandra plná emocí a vášní, smíchu i pláče a také velkých zvratů začne v 19:30 na zahradě plzeňské Měšťanské besedy.

V kostele Navštívení Panny Marie v bývalých Skokách u Žlutic na Karlovarsku probíhá projekt „Živé Skoky". Kromě jiného to znamená, že kostel je o prázdninách přístupný veřejnosti a to denně od 9 do 18 hodin. K dispozici je průvodce a těšit se můžete i na 2 výstavy - „Zapomenutá zjevení" fotografky Heleny Kalendové a „Deník z cesty do Compostely" písničkářky a malířky Martiny Trchové.

V Hotelu Imperiál v Karlových Varech Hotel vystoupí od 20:30 kapela Forteband J.P.Š. Uslyšíte písně z muzikálů, filmů, z repertoáru světových i českých zpěvaček, zpěváků a kapel, mezi které patří např. Edith Piaf, Carlos Santana, Elvis Presley, Waldemar Matuška, Madonna, The Beatles a další.

Do tvůrčí dílny s výrobou produktů z bylin a řemeslnou tvorbou z přírodních materiálů se můžete zapojit v prostorách zámeckého parku ve Volšovech u Sušice. Akci nazvanou „Open Garden Volšovy 2014" tam od 14 do 18 hodin pořádá sušická Oblastní charita.

Tradiční akci Železný návštěvník pořádá od 9 hodin zámek Kynžvart na Chebsku. Na adepty čeká 11 hodinová prohlídka a závěrečný test, který ukáže, zda lidé pečlivě naslouchali výkladu v 25 místnostech.

Spustit audio