Sběratelé zkamenělin vystavují v Západočeském muzeu

4. říjen 2011
Kultura

Unikátní výstavu Sběratelé zkamenělin vystavují nabízí do 4. prosince Západočeské muzeum v Plzni. Zcela poprvé tak společně vystavují pracovníci muzea a soukromí sběratelé.

Výstava Sběratelé zkamenělin vystavují si klade za cíl především poutavým způsobem přiblížit sběratelství zkamenělin, které má v naší republice dlouhou tradici. Dále umožňuje sběratelům prezentovat své „úlovky“ před širokou veřejností a zároveň by chtěla podnítit zájem dalších budoucích sběratelů.

Výstava by měla také posílit důvěru ze strany odborníků vůči sběratelům a naopak a vyvolat vzájemnou diskuzi, protože většina paleontologických objevů stojí právě na této spolupráci.

Na výstavě jsou k vidění soukromé paleontologické sbírky více než patnáctky soukromých sběratelů. Návštěvník může obdivovat jejich nejkrásnější "úlovky", ale také se seznámit s jejich odbornými projekty a odbornými životopisy.
Výstava potrvá ve Výstavním sále v 1. patře hlavní budovy Západočeského muzea do 4. 12. 2011. Přístupná veřejnosti je denně mimo pondělí od 10.00 do 18.00 hodin.

autor: David Havlena
Spustit audio