Sobotní kulturní tipy

26. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Začíná 37. ročník festivalu „Kladrubské léto". V klášterním chrámu Nanebevzetí Panny Marie v Kladrubech se od 15 hodin uskuteční varhanní koncert. Varhaník Michal Novenko přednese skladby Bacha, Černohorského a dalších autorů.

„IN FEST Plzeň", festival dobré muziky a pěnivého piva, také odpoledne ovládne areál Škodaland v Plzni. Ve 14 hodin osloví hlavně děti, o jejich zábavu se postarají Kašpárek v rohlíku a Michal Nesvadba. Od 17:30 vystoupí Jan Budař a Eliščin band, večer od 19:30 pak milovníky taneční hudby rozparádí DJ Miquel a světoznámá DJ Lucca. Čeká vás také bohatá nabídka pivovarů a prezentace z oblasti gastronomie.

Milovníci dobrého jazzu se můžou těšit na vynikající interpretaci jazzových skladeb. Pod taktovkou dirigenta Rudiho Mazače je zahraje Kentonmania Big Band - Jazz Bridge v klasické i moderní úpravě. Koncert začíná na karlovarské Mlýnské kolonádě v 16:30.

„Anenskou poutí" o tomto víkendu žije Horšovský Týn. Ve spodní části náměstí najdete staročeský jarmark, na hlavním pódiu jsou přibližně od 11 hodin připraveny koncerty nejrůznějších žánrů. Vyvrcholením dnešního programu bude v 21:30 koncert Petry Janů se skupinou Golem. Doprovodné akce jsou pak roztroušeny po celém Horšovském Týnu.

„Svatoanenská pouť" se dnes koná také v krušnohorském Božím Daru. Bohatý program s hudbou, pohádkami pro děti, výstavou paličkovaných obrazů, módní přehlídkou a spoustou další zábavy startuje v 10 hodin. Na Krušnohorském tržišti budou k dostání rozmanité výrobky zdejších obyvatel.

„Festival písničkářů" je další z akcí projektu „Živé Skoky". V kostele Navštívení Panny Marie v bývalých Skokách u Žlutic na Karlovarsku od 18 hodin zahrají a zazpívají Přemysl Rut, Jiří Smrž a Slávek Klecandr s kapelou Oboroh.

Na hřišti v Dlouhé vsi u Sušice se koná už 3. ročník dechovkového festivalu. Představí se kapely: Vrchovanka z Mrákova, Doubravanka z Jámy, Skalanka ze Švihova a Solovačka ze Sušice. Pro návštěvníky je zajištěno občerstvení a v případě nepřízně počasí i velké stany. Na místo konání tam i zpět vás ze Sušice od Penzionu pro seniory u Letiště zdarma odveze autobus; odjíždí ve 12:15. Začátek festivalu je ve 13 hodin.

„Plovárenské odpoledne" si můžete užít i v sobotu od 14 hodin na Městské plovárně v Plzni, která se nachází na řece Radbuze mezi Doudleveckou a Papírenskou lávkou. Chybět nebudou lodičky, lehátka, houpačky, převozník ani letní drinky a jiné dobroty. Těšit se můžete také na živou hudbu, zábavné hry a divadlo pro děti. Akce je vyvrcholením projektu „Oživení Městské plovárny".

Spustit audio