Středeční kulturní tipy

23. duben 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

V Rokycanech začíná 5. ročník festivalu „Hudební jaro v Evangelickém kostele". Na úvodním koncertu od 19 hodin vystoupí trio zobcových fléten Tre Fontane. Těšit se můžete na hudbu renesance a baroka i současné skladby.

„V zajetí paní Operety" se dnes ocitnete v Městském divadle v Mariánských Lázních. Zazní skladby Strausse, Lehára, Kálmána a dalších autorů, vystoupí sopranistka Anna Klamo, tenorista Juraj Nociar a Strauss trio. Do mariánskolázeňského divadla zamiřte na 19:30.

Offenbachovu operu „Hoffmannovy povídky" dnes uvádí Velké divadlo v Plzni. Básník Hoffmann vypráví v restauraci své prapodivné milostné příběhy: k loutce, zpěvačce a kurtizáně. Všechny tři mu unikly. Jak to bude s dívkou, na kterou v restauraci čeká? Opera ve francouzském originále s českými titulky si vás v plzeňském Velkém divadle podmaní v 19 hodin.

„Divotvorný hrnec" má na programu Komorní divadlo v Plzni. Broadwayský muzikál v úpravě Jiřího Voskovce a Jana Wericha vás pobaví od 19 hodin.

Na klubové scéně v Komorním divadle vás v 19 hodin zaujme „Kráska z Leenane". Drama napsal Angličan Martin McDonagh a soustředil se v něm na vzájemný vztah i souboj matky a její stárnoucí dcery.

Na „Večer světových muzikálů" láká Divadlo Klatovy. Zpívat budou Míša Nosková a Oldřich a Jan Křížovi. Zváni jste na 19:30.

„3 dny na zabití" dnes promítá Plánský biograf. Akční komedii s Kevinem Costnerem v hlavní roli natočil americký režisér McG. V kině v Plané budete vítáni ve 20 hodin.

Jak to chodí jinde" - to je název akce, která se od 15 hodin koná v Regionálním dobrovolnickém centru TOTEM v Plzni. Zúčastní se jí TOTEMové soubory z celého Plzeňského kraje. Kromě tanečních a hudebních vystoupení je naplánována také vernisáž výstavy Václava Siky „Kouzlo francouzské Provence". Vstupné je dobrovolné.

Výstavu věnovanou cestovatelské dvojici Hanzelka-Zikmund „Past na rovníku" dnes otevírá Zoologická a botanická zahrada v Plzni. Dlouhodobá expozice v plzeňské ZOO je mimo jiné vyjádřením úcty k plzeňskému rodákovi, Miroslavu Zikmundovi, který v únoru oslavil 95. narozeniny.

Spustit audio