Český Forrest Gump: Na sprinty jsem pomalej

12. listopad 2014

Třikrát oběhl Českou republiku, za tři dny doběhl z Prahy do Vídně, běžel z Hodonína do Aše za 76 hodin, pod 23 hodin doběhl z Prahy na Sněžku, je dvojnásobným mistrem ČR v běhu na 24 hodin, na MS obsadil 4. místo. A takhle bychom mohli pokračovat ještě dlouho.

Nejen tyto rekordy má na svém kontě ultramaratonec, propagátor i trenér běhu a zakladatel běžecké školy Miloš Škorpil. V našem vysílání jsme ho přivítali ve středu dopoledne.

Touhu překonávat rekordy a svá maxima prý vzhledem ke svému věku už nemá a kolik kilometrů za svůj život naběhal, také přestal počítat. Běhání ho ale stále baví, především předávání znalostí mladším a méně zkušeným.

Už odjakživa měl Miloš Škorpil radši delší tratě, než sprinty. Nejbližší závod ho čeká o víkendu, kdy poběží Františkolázeňskou 24hodinovku.

Jaké chyby lidé při tomto sportu nejčastěji dělají? Za jak dlouho se dá naučit správně běhat? Na co při dlouhém běhu myslí? A jsou vůbec situace, kdy se mu vyběhnout nechce?

Nejen na tyto otázky odpovídá Miloš Škorpil. Celý rozhovor s moderátorem Radimem Jehlíkem si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio