Jako plus size modelka se drastickými dietami trápit nemusím

4. leden 2017

Veronika Nagyová žila ještě před několika lety v Aši. Dnes jí najdete nejčastěji na přehlídkových molech a v ateliérech po celém světě. Dostala se totiž mezi špičku plus size modelingu.

Po základní škole v Aši pokračovala na chebském gymnáziu a dnes dálkově studuje vysokou školu v Plzni. Už jako malá holka ale chtěla být modelkou. A sen se jí splnil.

Cesta k modelingu byla pro mladou dívku ze západních Čech úplná náhoda. V 19letech seděla v jedné z plzeňských kaváren, když jí náhle oslovil jeden muž s tím, že jeho manželka pracuje v modelingové agentuře. Dal jí vizitku a odešel. Veronika zavolala, nafotila své první zkušební fotky a za pár týdnů už mířila do Milána na focení svého prvního katalogu.

Rozhovor s modelku Veronikou Nagyovou 1. část Rozhovor s modelku Veronikou Nagyovou 1. část
Rozhovor s modelku Veronikou Nagyovou 2. část Rozhovor s modelku Veronikou Nagyovou 2. část

Dnes patří ašská rodačka mezi českou i světovou elitu modelek, jejichž míry jsou větší než ideální 90-60-90. Kdo by ale čekal plnoštíhlou dívku, byl by na omylu.

Možná právě proto se někdy super size modelkám stává, že mohou kvůli speciálním reklamním kampaním na váze dokonce i přibírat. A o tom si většina dívek z přehlídkových mol může nechat jenom zdát.

Trápila se někdy kvůli své postavě? Co vlastně kategorie super size v modelingu přesně znamená? Je těžké se prosadit? Jak vypadá její profesní život? Do jakých koutů světa nejčastěji zavítá a jak dlouho se dát modelingem živit?

autor: Radim Jehlík
Spustit audio