Na ledě se cítím líp než na suchu

22. únor 2017

Je jí teprve sedmnáct let a na poměry krasobruslení začala relativně pozdě, až v osmi letech. Michaela Lucie Hanzlíková ale platí za velký český krasobruslařský talent. Rodačku z Karlových Varů jsme přivítali v našem vysílání.

Ke krasobruslení jí přivedla v dětství kamarádka. „Moje úplné začátky vedla babička. Na tréninky jsme vlastně chodily samy, nikomu jsme to ani neřekly. Až dva dny před prvním závodem jsem se svěřila mamce, protože jsem potřebovala šaty," vzpomíná mladá krasobruslařka na start své kariéry.

Dnes už je o poznání dál. Hned při svém premiérovém startu na nedávném seniorském mistrovství Evropy v Ostravě postoupila z 15. místa do volných jízd. Mladé Češce fandila vyprodaná aréna, do které se vejde zhruba osm tisíc diváků. „Takovou atmosféru jsem zažila poprvé,“ říká Hanzlíková.

„Na začátku jsem byla nervózní, ale pak už jsem to byla já, taková jaká jsem,“ tvrdí Michaela. Mnohem nervóznější prý byla její maminka. Jízdu své dcery v ostravské hale ani neviděla. „A moje babi je doma a chodí po chodbě, nezvládá to ani jedna,“ směje se nadějná krasobruslařka.

Krasobruslařka Michaela Lucie Hanzlíková

Studentka gymnázia v Ostrově na Karlovarsku si velmi dobře uvědomuje, že se musí neustále zlepšovat. Po startu na mistrovství Evropy by se měla na přelomu března a dubna představit i na světovém šampionátu v Helsinkách. Ještě předtím ji čeká mistrovství světa juniorů na Tchaj-wanu.

Možná jsme ve vysílání měli budoucí velkou krasobruslařskou hvězdu. Mladá Míša na to rozhodně má!

Poslechněte si celý rozhovor s s krasobruslařskou Michaelou Lucií Hanzlíkovou.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio