Nelegální lovce nosorožců v Keni bez milosti zastřelí

28. srpen 2014

Své zážitky z nedávno uskutečněné výpravy do Keni vyprávěl host před polednem Českého rozhlasu Plzeň – Milan Kittner z Asociace cestovních kanceláří ČR.

Hlavní město Nairobi, národní parky, migrace tisíců zvířat – to a mnohem víc lze vidět a zažít v Keni, velké zemi na středovýchodě afrického kontinentu. Cestu je třeba dopředu důkladně naplánovat, připravit se na rovníkové klima a pak už jen vyrazit.

Hlavním lákadlem pro turisty je bezesporu safari. Rozsáhlé národní parky a přírodní rezervace je dobré navštívit se zkušeným průvodcem. V některých oblastech vás nechají přespat i uvnitř parku. A jak nakládají s lupiči, kteří si do Keni přijíždějí odlovit nosorožce kvůli jejich rohům? Proběhne rychlý soudní proces a ten povětšinou končí vynesením nemilosrdného rozsudku – trestu smrti!

Terénní mikrobus, který projíždí Lvím parkem, vypadá jako pojízdná klec

V jakém ročním období do Keni vyrazit? Je tam bezpečno? Jak se v Keni žije? Je třeba obávat se eboly? A jak reagují masajské děti na blonďatého Evropana?

Ženy a děti z kmene Masajů

O tom všem hovoří s Milanem Kittnerem moderátor Stanislav Jurík v programu Českého rozhlasu Plzeň. Rozhovor si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

Spustit audio