Ostrov je světový unikát, který vždy překvapí

22. duben 2015

Výlety do Ostrova. Tak se jmenuje projekt party nadšenců z Ostrova u Karlových Varů. Jeho cílem je představit toto zajímavé podkrušnohorské město. Jeden z nadšenců Milan Jandourek byl naším hostem.

Výlety nabízejí celkem šest návštěvnických okruhů. Zájemci se seznámí třeba s místní architekturou a netradiční formou se dozvědí neuvěřitelné historické peripetie, kterými prošlo toto město, jež drží několik českých, evropských a světových prvenství.

Zvláštností Ostrova je mimo jiné to, že jde o jediné město na světě vystavěné jako jedna velká francouzská zahrada v jediném architektonickém stylu, a tím je tradicionalismus – SORELA. Podle Milana Jandourka je pojaté jako velmi komfortní město v zeleni.

Kromě socialistické architektury se výletníci seznámí i se starší historií místa. Výlety do Ostrova jsou připraveny zejména pro lidi, kteří mají rádi drby a zajímavosti v kontextu reálných dějin.

Jaký je zájem o výlety? Kam se zájemci podívají? Co všechno se na exkurzích dozvíme? A které americké město má podobný půdorys jako Ostrov?

Nejen na tyto otázky odpovídá Milan Jandourek. Celý rozhovor s moderátorem Radimem Jehlíkem si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio