Sandokan mi otevřel dveře do světa

20. listopad 2014

Naším hostem byl indický herec Kabir Bedi, představitel Sandokana. K České republice má velice zajímavý vztah, dokonce tady žil v jedné české rodině! Tentokrát jsme ho ve studiu Českého rozhlasu Plzeň přivítali jako hvězdu filmového festivalu Juniorfest.

V rozhovoru popisuje, jak si ho produkce seriálu Sandokan „našla“. A nebyla to žádná legrace – cestu na konkurs a kamerové zkoušky z Indie do italských filmových ateliérů si hradil z vlastního. Ale vyplatilo se. Tahle role mu umožnila spoustu dalších hereckých příležitostí, například i v jedné z legendárních „bondovek“ v roce 1983.

Jeho sláva dosáhla v Itálii takové popularity, že mu tam bylo uděleno nejvyšší státní vyznamenání – stal se kavaliérem. Ovšem doma se cítí být v rodné Bombaji v Indii. Střídavě žije i v Londýně, jeho maminka totiž byla Angličankou.

Ve studentských letech si Kabir Bedi přivydělával jako noční hlasatel zpráv v rádiu. A podařilo se mu natočit rozhovor s tehdy naprosto nedostupnými Beatles! Co se s rozhovorem nakonec stalo? Jaký typ žen pan Bedi preferuje? A jakou roli by si ve své herecké kariéře ještě rád zahrál?

Také na tyto otázky odpovídá Kabir Bedi v rozhovoru s moderátorem Stanislavem Juríkem v programu Českého rozhlasu Plzeň. Rozhovor si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

Spustit audio