VIDEOROZHOVOR: První koncert? Ve 14 letech pro 25 tisíc lidí!

12. listopad 2015

Naše vysílací studio se 12. listopadu 2015 stalo alespoň nakrátko studiem koncertním. Akustický set tu při svém rozhovoru se Stanislavem Juríkem odehráli Michal Šindelář a Jakub Kořínek.

Hned na začátku prozradili, že ani jeden není z Plzně. Přitom jsou ale s Plzní významně spojováni. Jakub se do Plzně před pár lety přistěhoval, společně s Michalem působí v kapele X-Cover a teď jako duo vydali společnou autorskou desku. Nazvali ji První ani poslední.

Došlo i na vzpomínky na první hudební krůčky: Michala významně ovlivnil zpívající bubeník Vítězslav Vávra – jako malému klukovi mu věnoval svoje bubny! A své pochopitelně sehrála i role Katapultu v rodině Šindelářových. Michal s nimi poprvé vystoupil ve 14 letech na festivalu v Třinci. V hledišti bylo 25 tisíc diváků…

S takovou zkušeností už se pak člověk nebojí ani role předskokana slavné písničkářky Suzanne Vega. Právě tuhle roli pánové letos v létě dostali a mimo program prý dokonce měli za úkol pogratulovat přímo na jevišti Měšťanské Besedy zpěvačce k narozeninám!

Tři živě zahrané a zazpívané písničky, k tomu dvě ukázky z nového CD a odpovědi na řadu otázek přineslo předpolední vysílání, které si můžete celé pustit jak v audioverzi, tak i zcela výjimečně ve videozáznamu.

Spustit audio