Záchranka je pro mě droga

21. leden 2015

Už více než 40 let jezdí u karlovarské záchranky Jiří Polák. Nikdy neměl jedinou nehodu, nikdy svou sanitku ani neškrábnul. Také proto se může pyšnit titulem Záchranář roku v Karlovarském kraji.

Jestli se o někom ze Zdravotnické záchranné služby Karlovarského kraje dá říct, že je nestorem mezi řidiči sanitek, pak je to Jiří Polák. Za volant své první sanity usedl v roce 1972. V lékařském prostředí se ale pohyboval od mala, rodiče i sestra pracovali ve zdravotnictví. Ve svých 19 letech proto nastoupil k záchrance a nikdy toho nelitoval.

Náturou je spíš kliďas a stres si příliš nepřipouští. Jsou ovšem případy, na které nikdy nezapomene. Viděl a prožil za ta léta spoustu hrůzných okamžiků, ale jak říká, člověk je musí umět rozchodit.

Je u záchranky připraven na vše? Kdy mu bylo nejhůř? Dají se prožít v této profesi veselé historky? Děkují pacienti za záchranu lidského života? A jak moc si váží uděleného ocenění Záchranář roku?

Nejen na tyto otázky odpovídá Jiří Polák. Celý rozhovor s moderátorem Radimem Jehlíkem si můžete poslechnout pod odkazem Přehrajte si celý příspěvek.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio