Ze Skvrňan to dotáhli až do národního týmu

3. listopad 2015

Už od dětství se hokejisté HC Škoda Plzeň Jakub Jeřábek a Dominik Kubalík dobře znají. Holky si sice nepřebírali, to se mezi nejlepšími kamarády nedělá. Ale společně se svými stejně sportovně nadanými sourozenci (Markéta Jeřábková hraje házenou a reprezentuje ČR, Tomáš Kubalík má za sebou hokejové zkušenosti z Kanady a nyní působí v Německu) spolu často chodili na plzeňských Skvrňanech ven, sportovali, prali se a teď se objevují v reprezentačním výběru Vladimíra Vůjtka pro Karjala Cup.

Kuba zná Dominika doslova od narození. Jejich maminky se totiž věnovaly atletice a byly to dobré kamarádky. Nebylo divu, že spolu s dětmi trávily hodně společného času. Nikdo tehdy určitě netušil, že to jejich potomci dotáhnou takhle daleko, ale realita už je taková a pochopitelné velice příjemná. Jakub má letos spoustu kanadských bodů za asistence, Dominik je střelcem Škody Plzeň. Z nároďáku má zkušenosti jen Jakub, zato Dominik je naprostým "zelenáčem". A oba si pocty nosit reprezentační dres náramně považují. I když podle slov kustodů to "bude drahé" a vstup do kabiny Plzeňáci jednoduchý mít nebudou.

Jakub Jeřábek, Dominik Kubalík a Tomáš Kubalík

Čtěte také

Z archivu přinesli Jakub a Dominik důkaz svého kamarádství: dávno zapomenutou fotku ze třídy v mateřské škole. Nejstarší Tomáš Kubalík a Kuba Jeřábek sedí na židlích vedle sebe a na klíně chovají malého Dominika Kubalíka. Pokusili jsme se tento snímek alespoň trošku nechat připomenout a přiměli hokejisty vyfotit se v podobné pozici... Podívejte se!

Pokusili jsme se tento snímek alespoň trošku připomenout a přiměli hokejisty vyfotit se v podobné pozici... Podívejte se!

Jak se podle Jakuba a Dominika vyvíjí sezóna pro hokejovou Plzeň? A proti kterým soupeřům se jim v lize nejhůř hraje? A jak vypadají jejich výhledy do budoucna: kam je hokej zavede v příštích letech?

Dominik Kubalík, Stanislav Jurík a Jakub Jeřábek

Na tyto a řadu dalších dotazů odpovídají plzeňští hokejisté a čerství reprezentanti ČR Jakub Jeřábek a Dominik Kubalík v rozhovoru se Stanislavem Juríkem.

Spustit audio