K bytům z bývalých kasáren v Bělé přibydou komunikace

17. červen 2008
Tento pořad

Bělá nad Radbuzou na Domažlicku chce zhruba za šest milionů korun dokončit úpravy v areálu bývalých kasáren. Kasárny získalo město s 1700 obyvateli v roce 1998, o tři roky později v nich zřídilo 52 nových bytů. V areálu působí také podnikatelé. Nyní radnice opraví a zpevní povrchy komunikací a zřídí parkovací a také zelené plochy, jak potvrzuje starosta Bělé Libor Picka.

Obyvatelé nových bytů dostanou asi šest desítek parkovacích míst, další budou mít k dispozici firmy. Město v bývalých kasárnách vyčlení prostor pro sběr odpadu, upraví zelené plochy a prostory pro děti. To vše by měl pomoci provést projekt realizovaný s ministerstvem pro místní rozvoj. Po loňské neúspěšné žádosti letos Bělá dostala na úpravy od státu asi 4,5 milionu korun, zbytek nákladů uhradí město a částečně také podnikatelé.

Kromě kasáren, které armáda opustila ještě před jejich dostavbou v roce 1990, získala Bělá do vlastnictví také bývalou rotu pohraniční stráže Václav. Zchátralé budovy v netknuté přírodě v Chráněné krajinné oblasti Český les plánuje využít na zázemí pro turisty a pro cestovní ruch.

Logo
autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio