Ze Švihova do Německa na kole

16. prosinec 2008
Tento pořad

Cyklostezku dlouhou 1100 metrů převzal včera Švihov na Klatovsku. Povede na hranice obce Dolany a podpoří příliv turistů ze Šumavy a Klatov. Město na ni dostalo z programu Cíl 3 dotaci deset milionů korun, ze kterých ještě postavilo infocentrum a do roka a půl opraví kulturní dům. Na novou cyklostezku, která je opravenou účelovou silnicí, naváže tříkilometrová cyklistická linie od klatovského koupaliště do Svrčovce, která bude hotová příští rok. Pokračuje starosta Švihova Václav Petrus.

Cyklisté z Klatov mohou nyní jezdit do Švihova pouze po silnicích II. a III. třídy, kde se pohybují vozy s kamením. Nová stezka Klatovy Švihov bude mít samostatné chodníky podél těchto silnic a povede údolím řeky Úhlavy, kde nejsou žádné kopce.

Nová linie bude výhledově součástí pětašedesátikilometrové cyklotrasy CT 38, která povede z Dobřan přes Přeštice, Švihov, Klatovy do Železné Rudy, kde naváže na německé trasy podél řeky Regen. Určité úseky na Šumavě hotové jsou, rychlost budování dalších záleží na prioritách obcí.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio