Zlatý erb 2008 v Plzeňském kraji získaly Nečtiny, Manětín a Domažlice

20. březen 2009
Tento pořad

Nejlepší webové stránky v Plzeňském kraji mají Nečtiny a Manětín a nejlepší elektronickou službu nabízí Domažlice. To je výsledek krajského kola soutěže Zlatý erb, jehož výsledky byly včera vyhlášeny na Krajském úřadu v Plzni. Podrobnosti má Jana Kosová.

Ocenění za nejlepší systém evidující přítomnost úředníků v úřadu získaly v krajském kole soutěže Zlatý erb Domažlice. Město v soutěži boduje na krajské úrovni už poněkolikáté, kromě první ceny si ve stejné kategorii elektronických služeb odneslo i druhé místo za program na podporu stánkového prodeje při letních Chodských slavnostech. Na svoje elektronické služby jsou Domažlice pyšné. Evidence úředníků na počítači funguje na radnici už od roku 1990, teprve letos ale město nechalo do tohoto přehledu nahlédnout i veřejnost.

Logo

Soutěž Zlatý erb má každý rok stále více účastníků. Zatímco při prvním ročníku soutěžilo v roce 1999 v celé republice 80 měst a obcí, loni se ve všech krajích přihlásilo 592 webů a letos 600. V Plzeňském kraji se letos přihlásilo sedm měst, 17 obcí a osm elektronických služeb, podobně jako loni.

Nečtiny v soutěži vyhrály i loni. V obci, kde žije asi 630 obyvatel, se lidé s požadavky a dotazy na radnici obracejí většinou osobně. Elektronickou komunikaci ale využívají chataři, kterých je v Nečtinech dvakrát víc než stálých obyvatel. Žádné velké změny webu ani zavádění nových služeb Nečtiny neplánují. Chtějí udržet aktuálnost stránek, radnice se ale domnívá, že řadu úkonů nelze nahradit elektronickou komunikací.

Logo

Nejlepší webová stránka města: 1. Manětín, 2. Rokycany, 3. Třemošná
Nejlepší webová stránka obce: 1. Nečtiny, 2. Vrčeň, 3. Řenče
Nejlepší elektronická služba: 1. Domažlice: Přítomnost úředníků, 2. Domažlice: Podopra stánkového prodeje o Chodských slavnostech, 3. Zvíkovec: Elektronická kronika
Cena veřejnosti: Němčovice

Celostátní finále Zlatého erbu, do kterého jdou Nečtiny, Manětín a Domažlice se svojí elektronickou službou se uskuteční 6. dubna v Hradci Králové.

Vítězové soutěže Zlatý erb 2008 a hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová
autor: kos
Spustit audio