Nejlepší Zpěváčci budou soutěžit v plzeňském rozhlase!

13. květen 2015

Že dnes děti málo zpívají? Kdepak! Přijďte se přesvědčit, kolik nadaných dětí se věnuje zpěvu. A co víc – lidovým písničkám svého regionu. České zemské finále soutěže Zpěváček 2015 proběhne formou veřejné rozhlasové nahrávky ve velkém hudebním studiu Českého rozhlasu v Plzni 23. května od 16 hodin.

Finále Českého Zpěváčka 2015 se zúčastní 16 zpěváků ve věku od 10 do 15 let, kteří zvítězili v regionálních kolech na Plzeňsku, Karlovarska, ve středních, jižních a severovýchodních Čechách a v českém Horácku. Soutěžící ve studiu zazpívají dvě lidové písně svého regionu odlišného charakteru – vždy jednu a capella a jednu za doprovodu Lidové muziky z Třemošné s kapelníkem Daliborem Bártou. Odborná porota pak vybere postupující zpěváky na celostátní soutěžní přehlídku a také udělí tituly Zlatý, Stříbrný a Bronzový Český Zpěváček.

Porotu v plzeňském studiu Českého rozhlasu budou tvořit dlouholetý plzeňský rozhlasový redaktor, zakladatel souboru Úsměv z Horní Břízy a hudební skladatel Zdeněk Bláha, kapelník příbramského souboru Chairé, spoluautor programů souborů Chorea a Musica Bohemica a hudební skladatel Josef Krček a pardubická hudební pedagožka Zuzana Kmoníčková. Pořadatelem zemského finále je Folklorní unie Prahy a Středočeského kraje ve spolupráci s Českým rozhlasem Plzeň a s podporou Ministerstva kultury České republiky.

Přijďte malé a šikovné Zpěváčky do plzeňského studia podpořit, vstup na akci je zdarma. Pořadem bude provázet Michaela Vondráčková.

Nejlepší Zpěváčci budou soutěžit v plzeňském rozhlasu
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.