Helena Vondráčková bude hrát poprvé v muzikálu mimo Prahu, v plzeňských Kočkách

8. únor 2017
Publicistika

Populární zpěvačka slaví letos sedmdesátiny. Kromě koncertu na Karlštejně a dalších akcí ji čeká hostování v plzeňském nastudování muzikálu Kočky.

Helena Vondráčková vystoupí v Plzni ve slavné roli opovrhované kočky Grizabelly. Ta zpívá zřejmě nejslavnější píseň muzikálu Memory neboli Vzpomínky. A to je píseň, kterou zpěvačka dobře zná.

„Začátkem devadesátých let jsem si řekla, že natočím desku muzikálových melodií. A mezi nimi byla i tato píseň s textem Zdeňka Borovce. Katastrofa byla, když jsem dostala nabídku do muzikálu Kočky v Divadle Milénium o pár let později a musela jsem se to naučit v novém překladu Michala Prostějovského. V Plzni to bude právě tento překlad,“ říká Vondráčková.

Populární zpěvačka zpívá poprvé v muzikálu mimo pražské produkce. „Musím říct, že jste první, žádnou takovou nabídku jsem nikdy neměla, pokud si dobře vzpomínám,“ prohlašuje Vondráčková. Ta viděla Kočky poprvé v Londýně a sleduje i další světové muzikálové produkce.

V Plzni bude Helenu Vondráčkovou zasvěcovat do role členka souboru muzikálu Stanislava Topinková-Fořtová, která obvykle zpívá plzeňskou Grizabellu. Obě zpěvačky se znají, kdysi spolu zpívaly v pražském uvedení muzikálu Bídníci. „Potkaly jsme se dneska ve výtahu plzeňského divadla a já jí povídám: co tady vlastně děláš?“ směje se Vondráčková.

Helena Vondráčková začala zkoušet v plzeňském divadle roli v muzikálu Kočky

Helena Vondráčková bude hostovat v plzeňských Kočkách 26. března v Novém divadle od 14 a 19 hodin, vstupenky rychle zmizely z prodeje. „Pokud se tady bude paní Heleně líbit - a my pro to uděláme všechno - domlouvali jsme se na dalším mimořádném hostování,“ slibuje šéf plzeňského muzikálu Lumír Olšovský.

autor: Petra Kosová
Spustit audio