Fazolová pomazánka

Fazolova pomazanka - Foto: Lenka Rojíková

Fazolova pomazankaFoto: Lenka Rojíková

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny: 

doměkka uvařené fazole
olej (nejlépe za studena lisovaný sezamový, slunečnicový nebo olivový)
mořská sůl
cibule
koření 

Postup: 

Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Při restování cibuli osolíme špetkou soli, aby cibule lépe změkla a nezhnědla. K cibuli přidáme předem uvařené fazole, krátce je prohřejeme a okořeníme dle chuti. Použít můžeme majoránku, česnek, kmín, bylinky apod. Vše rozmixujeme do hladka a vzniklou pomazánku podáváme s kváskovým chlebem nebo pro změnu namazanou na silnější kolečka mrkve či okurky, což je velmi osvěžující. 

Autor:   odborník
Pořad: Hobby magazín  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: vysíláno do prosince 2013  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: sněžení, D5-84,5
  Srážky: sněžení, D5-83,6
  Srážky: sněžení, D5-136,2

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace