Fazolová pomazánka
podle paní Lenky Rojíkové.
Suroviny:
doměkka uvařené fazole
olej (nejlépe za studena lisovaný sezamový, slunečnicový nebo olivový)
mořská sůl
cibule
koření
Postup:
Na oleji orestujeme najemno nakrájenou cibulku. Při restování cibuli osolíme špetkou soli, aby cibule lépe změkla a nezhnědla. K cibuli přidáme předem uvařené fazole, krátce je prohřejeme a okořeníme dle chuti. Použít můžeme majoránku, česnek, kmín, bylinky apod. Vše rozmixujeme do hladka a vzniklou pomazánku podáváme s kváskovým chlebem nebo pro změnu namazanou na silnější kolečka mrkve či okurky, což je velmi osvěžující.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.