Zdravá domácí zmrzlina
podle paní Lenky Rojíkové.
Suroviny:
ovoce (borůvky, jahody, maliny…)
obilným sirup nebo sladký obilný nápoj
Postup:
Právě dozrávající drobné ovoce dáme zmrazit do mrazáku. Potom ho dáme do mixéru, osladíme obilným sirupem nebo přirozeně sladkým obilným nápojem a rozmixujeme. Podáváme v misce nebo oplatkovém kornoutu bez cukru.
Pšeničný či rýžový sirup a také rýžový nebo jáhlový nápoj koupíme běžně ve zdravé výživě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.