Slavnostní dýňové řezy

Slavnostní dýňové řezy - Foto: Lenka Rojíková

Slavnostní dýňové řezyFoto: Lenka Rojíková

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny na korpus: 

1 hrnek mouky
1 hrnek kokosu
1 hrnek tekutého obilného nápoje
olej
1 lžička prášku do pečiva - vinného kamene 

Suroviny na dýňový agar: 

vydlabanou a oloupanou dýni
sůl
pšeničným nebo rýžovým sirup
4 lžičky agaru (mořská řasa – přírodní želatina). 

Suroviny na polevu: 

1 šálek obilného sirupu
1 lžíci maizeny
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci oleje
1 lžíci karobu (kakaa)
1 lžičku skořice
2 lžičky agaru 

Postup: 

Pečený korpus: 

1 hrnek mouky, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek tekutého obilného nápoje, trochu oleje a lžička prášku do pečiva - vinného kamene. Vše smícháme, těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a upečeme do zrůžovění. 

Dýňový agar: 

Vydlabanou a oloupanou dýni dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme špetkou soli a dusíme do měkka. Stáhneme ze sporáku, dýni osladíme pšeničným nebo rýžovým sirupem a rozmixujeme do hladka. Z množství odměříme 1 l tekutiny, ke které přidáme 4 lžičky agaru (mořská řasa – přírodní želatina). Dýni s agarem necháme ještě probublat, znovu rozmixujeme, lehce vychladíme a vlijeme na pekáč s vychladlým korpusem. Necháme ztuhnout.  

Poleva: 

Svaříme 1 šálek vody a 1 šálek obilného sirupu. Vedle si v hrnku rozmícháme 1 lžíci maizeny (kukuřičný škrob), 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci karobu (kakaa), 1 lžičku skořice a 2 lžičky agaru. Tuto směs pak vlijeme do vařícího sirupu, necháme chvíli provařit a před použitím lehce vychladíme. 

Autor:   odborník
Pořad: Hobby magazín  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: vysíláno do prosince 2013  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: sněžení, D5-84,5
  Srážky: sněžení, D5-83,6
  Srážky: sněžení, D5-136,2

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace