Slavnostní dýňové řezy

Slavnostní dýňové řezy - Foto: Lenka Rojíková

Slavnostní dýňové řezyFoto: Lenka Rojíková

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny na korpus: 

1 hrnek mouky
1 hrnek kokosu
1 hrnek tekutého obilného nápoje
olej
1 lžička prášku do pečiva - vinného kamene 

Suroviny na dýňový agar: 

vydlabanou a oloupanou dýni
sůl
pšeničným nebo rýžovým sirup
4 lžičky agaru (mořská řasa – přírodní želatina). 

Suroviny na polevu: 

1 šálek obilného sirupu
1 lžíci maizeny
1 lžíci sójové omáčky
1 lžíci oleje
1 lžíci karobu (kakaa)
1 lžičku skořice
2 lžičky agaru 

Postup: 

Pečený korpus: 

1 hrnek mouky, 1 hrnek kokosu, 1 hrnek tekutého obilného nápoje, trochu oleje a lžička prášku do pečiva - vinného kamene. Vše smícháme, těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a upečeme do zrůžovění. 

Dýňový agar: 

Vydlabanou a oloupanou dýni dáme do hrnce, podlijeme trochou vody, osolíme špetkou soli a dusíme do měkka. Stáhneme ze sporáku, dýni osladíme pšeničným nebo rýžovým sirupem a rozmixujeme do hladka. Z množství odměříme 1 l tekutiny, ke které přidáme 4 lžičky agaru (mořská řasa – přírodní želatina). Dýni s agarem necháme ještě probublat, znovu rozmixujeme, lehce vychladíme a vlijeme na pekáč s vychladlým korpusem. Necháme ztuhnout.  

Poleva: 

Svaříme 1 šálek vody a 1 šálek obilného sirupu. Vedle si v hrnku rozmícháme 1 lžíci maizeny (kukuřičný škrob), 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci karobu (kakaa), 1 lžičku skořice a 2 lžičky agaru. Tuto směs pak vlijeme do vařícího sirupu, necháme chvíli provařit a před použitím lehce vychladíme. 

Autor:   odborník
Pořad: Hobby magazín  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: vysíláno do prosince 2013  
 

Nové články v rubrice

  • 13. října  2017     Audio  rubrika: Receptář

    Hlávkové zelí na smetaně s vepřovou plecí

    Hlávkové zelí, známe zejména v dušené úpravě, se podává velmi často, spolu s knedlíky, jako příloha k pečenému vepřovému masu. Dnešní recept nabízí úplně odlišnou úpravu, šetrnou a poměrně rychlou. Věřím, že bude vítanou...

     
  • 6. října  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Papriky s pohankovou náplní

    Dnešní recept je opět „pohankový“. Je zase úplně jiný, než byly ty ostatní. A v tom je ta krása.

     
  • 29. září  2017 v 09:30       rubrika: Receptář

    Telecí játra s jablky a cibulí

    Játra jako potravinu, si nejvíce ceníme pro vysoké množství vitamínů rozpustných v tucích. Jsou nejbohatším zdrojem vitaminu A, vysoký je též obsah vit D. Z vitamínů rozpustných ve vodě, musíme jmenovat vitamíny řady...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Od 19.10.2017 16:25 do 18:30; v ulici Domažlická v obci Klatovy; nehoda; probíhá vyšetřování nehody, nebezpečí; 2 havarovaná vozidla; 2 x OA bez zranění.
  Od 19.10.2017 16:25 do 18:30; v ulici U Trati v obci Plzeň; křiž. s ul. Doudlevecká x Prokopova; nehoda; probíhá vyšetřování nehody, nebezpečí; 3 havarovaná vozidla; 3 x OA bez zranění.
  Od 19.10.2017 15:45 do 17:50; v ulici Klatovská třída v obci Plzeň; křiž. s ul. Bendovo; nehoda autobusu; probíhá vyšetřování nehody, nebezpečí; OA x autobus bez zranění.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace