Pečená dýně Hokaido

Pečená dyně Hokaido - Foto: Lenka Rojíková

Pečená dyně HokaidoFoto: Lenka Rojíková

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny: 

dýně Hokkaido
sůl nebo kvalitní sójová omáčka
koření (kmín, grilovací koření, bylinky apod.)
olej (za studena lisovaný sezamový nebo slunečnicový) 

Postup: 

Dýni vydlabeme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky - na osobu počítáme cca 3 plátky. Plátky dýně položíme na plech, lehce posolíme nebo postříkáme sójovou omáčkou a posypeme je kořením. Dýni pokapeme olejem a pečeme ji v troubě 10-20 minut do zezlátnutí a změknutí. Můžeme ji také péci déle, aby byla dýně do křupava. 

Autor:   odborník
Pořad: Hobby magazín  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: vysíláno do prosince 2013  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: sněžení, D5-84,5
  Srážky: sněžení, D5-83,6
  Srážky: sněžení, D5-136,2

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace