Pečená dýně Hokaido
podle paní Lenky Rojíkové.
Suroviny:
dýně Hokkaido
sůl nebo kvalitní sójová omáčka
koření (kmín, grilovací koření, bylinky apod.)
olej (za studena lisovaný sezamový nebo slunečnicový)
Postup:
Dýni vydlabeme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky - na osobu počítáme cca 3 plátky. Plátky dýně položíme na plech, lehce posolíme nebo postříkáme sójovou omáčkou a posypeme je kořením. Dýni pokapeme olejem a pečeme ji v troubě 10-20 minut do zezlátnutí a změknutí. Můžeme ji také péci déle, aby byla dýně do křupava.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.