Pečená dýně Hokaido

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny:

dýně Hokkaido
sůl nebo kvalitní sójová omáčka
koření (kmín, grilovací koření, bylinky apod.)
olej (za studena lisovaný sezamový nebo slunečnicový)

Postup:

Dýni vydlabeme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky - na osobu počítáme cca 3 plátky. Plátky dýně položíme na plech, lehce posolíme nebo postříkáme sójovou omáčkou a posypeme je kořením. Dýni pokapeme olejem a pečeme ji v troubě 10-20 minut do zezlátnutí a změknutí. Můžeme ji také péci déle, aby byla dýně do křupava.

autor: odborník

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka