Pečená dýně Hokaido
podle paní Lenky Rojíkové.
Suroviny:
dýně Hokkaido
sůl nebo kvalitní sójová omáčka
koření (kmín, grilovací koření, bylinky apod.)
olej (za studena lisovaný sezamový nebo slunečnicový)
Postup:
Dýni vydlabeme a nakrájíme na zhruba centimetrové plátky - na osobu počítáme cca 3 plátky. Plátky dýně položíme na plech, lehce posolíme nebo postříkáme sójovou omáčkou a posypeme je kořením. Dýni pokapeme olejem a pečeme ji v troubě 10-20 minut do zezlátnutí a změknutí. Můžeme ji také péci déle, aby byla dýně do křupava.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka