Pražená semínka

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny:

semínka slunečnice
semínka dýně
mandle (loupané nebo i neloupané)
mořská sůl nebo sójová omáčka

Postup:

Hrst semínek nebo mandlí propláchneme v cedníku, necháme okapat a poté prosušíme a zlehka opražíme na těžké pánvi. Během pražení nezapomeneme promíchávat. Každá semínka pražíme zvlášť, protože některá jsou hotová dříve, jiná déle. Nakonec je můžeme ještě na pánvi lehce posolit mořskou solí nebo zakápnout sójovou omáčkou a všechna hotová semínka společně prohřát.

Propláchnutí semínek je nutné kvůli tomu, aby se tuk v semínkách obsažený nepřepálil!

autor: odborník

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.