Čisticí polévka z bílé ředkve

Čistící polévka z bílé ředkve - Foto: Lenka Rojíková

Čistící polévka z bílé ředkveFoto: Lenka Rojíková

podle paní Lenky Rojíkové.

Suroviny: 

houby shiitake
mořská řasa kombu
bílá ředkev
sójová omáčka
čerstvý zázvor 

Postup: 

Do studené vody dáme vařit houby shiitake – použijeme vždy jen 1 klobouček houby na osobu - a kousek mořské řasy kombu. Vývar vaříme zhruba 20 minut. Potom houbičky shiitake vyndáme, nakrájíme na drobno a opět je vrátíme do polévky. Dále do vývaru přidáme na sirčičky nakrájenou ředkev a polévku „osolíme“ kvalitní sójovou omáčkou. Polévku ještě vaříme asi 7 minut a hotovou ji dochutíme šťávou z čerstvého zázvoru. Polévku servírujeme zhusta posypanou čerstvými zelenými natěmi. 

Příprava zázvorové šťávy:  

Zázvor na jemno nastrouháme a v ruce z něj šťávu vymačkáme přímo do jídla. Zázvorovou šťávu již v jídle nevaříme. 

Účinky: 

Bílá ředkev (daikon) má velice dobré pročišťovací schopnosti a umí odbourávat dlouhodobé usazeniny v těle. V kombinaci s léčivými houbičkami shiitake a zdraví prospěšným zázvorem je ideálním pokrmem, který pročistí a ozdraví naše tělo. 

Autor:  Lenka Rojíková
Pořad: Hobby magazín  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: vysíláno do prosince 2013  
 

Nové články v rubrice

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: sněžení, D5-84,5
  Srážky: sněžení, D5-83,6
  Srážky: sněžení, D5-136,2

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2018 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace