Cuketové zelí

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Blaženy z Radnic.

Suroviny:

1 cuketa
1 cibule
cukr
sůl
ocet
1 brambor na zahuštění

Postup:

Z cukety odstraníme semena a nastrouháme ji na hrubém struhadle. Mírně ji osolíme a necháme odstát, po té ji vyždímáme. Nakrájenou cibuli osmahneme na oleji do zlatova a přidáme cuketu. Promícháme a podlijeme trochou vody. Chvíli dusíme.

Po vyvaření vody ochutíme solí, cukrem a octem dle chuti. Zahustíme nastrouhaným bramborem a mícháme, dokud vše nezhoustne.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.