Pomazánka z avokáda

Pomazánka z avokáda
Suroviny:
1 zralé avokádo
250 g měkkého tvarohu
2 - 3 stroužky česneku
1 polévková lžíce olivového oleje (nejlépe panenského)
mletý pepř
limetková nebo citrónová šťáva
sůl


celozrnná bageta nebo chléb
olivy
Postup:
Omyté avokádo osušíme a podélně rozkrojíme. Vyndáme pecku a lžičkou vydlabeme dužinu. Pokud je avokádo dobře zralé, jde to velmi dobře. Dužinu vidličkou rozmělníme, našleháme a zakapeme limetkovou nebo citrónovou šťávou. Přidáme olivový olej, prolisovaný česnek, tvaroh, sůl a mletý pepř. Dobře promícháme a v chladnu necháme alespoň 1 hodinu proležet.
Pomazánku mažeme na plátky celozrnné bagety nebo na chléb a zdobíme olivami, nakrájenými na kolečka.
Doba přípravy : 15 minu
Pro 4 - 6 osob
.
Autor:   posluchač
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí-pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 12. února  2016 v 09:20       rubrika: Receptář

    Pařížské kostky

    podle paní Marie z Manětína

     
  • 11. února  2016 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Květákový nákyp

    Takto připravený květák je velice lahodný, navíc je jeho příprava snadná. Můžeme ho konzumovat teplý, ale dobře chutná i studený, třeba jen s kouskem chleba. Stejným způsobem můžeme upravit i brokolici nebo směs mražené...

     
  • 10. února  2016 v 09:20       rubrika: Receptář

    Telecí játra s jablky

    podle Romana Kareše ze Švejk restaurantu U Pětatřicátníků v Plzni.

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Srážky: déšť, D5-84,5
  Srážky: déšť, D5-83,6
  Srážky: sněžení, D5-141,7

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2016 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace