Pečené vepřové plátky v alobalu

Pečené vepřové plátky v alobalu
recept paní Venduly z Hůrek
Suroviny:

4 vepřové plátky
sůl
bílý pepř
krémžská hořčice
2-3 větší cibule
20dkg na plátky nakrájené anglické slaniny
20dkg nivy
1 čerstvá paprika
olej
alobal
Postup:
Plátky omyjeme, vysušíme, naklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Posypeme pokrájenou cibulí, na nudličky nakrájenou paprikou a nahoru položíme plátky nivy.
Alobal nastříháme na čtverce, trochu vymastíme olejem, položíme na něj bložené maso a dobře zabalíme, aby nám během pečení nevytékala šťáva. Dáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Podáváme s vařenými brambory, zeleninovým salátem, okurkou, apod.
.
Autor:   posluchač
Pořad: Vaříte s Českým rozhlasem Plzeň  |  Stanice: Plzeň
Čas vysílání: pondělí, středa, pátek 09:20  |  Délka pořadu: 5 minut  
 

Nové články v rubrice

  • 23. ledna  2017 v 09:20       rubrika: Receptář

    Štěstí

    podle paní Marie ze Starého Lázu.

     
  • 20. ledna  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Masová mozaika

    V tomto receptu využijeme maso trochu v jiné úpravě. Stojí za zkoušku si mozaiku připravit a ochutnat. Jistě se stane vítanou změnou v našem jídelníčku.

     
  • 13. ledna  2017 v 09:20     Audio  rubrika: Receptář

    Kynuté bulky s tymiánem

    Tyto „vylepšené rozpeky“ jsou vhodné jako dobré „zakousnutí“ k vínu či pivu, ale také jako příloha k luštěninám, dušené zelenině či jednoduchým omáčkám. Doporučuji je i jako výtečnou přílohu k polévkám nebo ke klasické...

     

Stojíme o váš názor

Pište nám své názory přes webový
formulář, SMS, Facebook nebo
Twitter, můžete je i sdílet se svými
přáteli. Nejzajímavější názory rádi odvysíláme.

Plzeňský kraj
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, Bezvěrov
  Stav vozovky: nebezpečí námrazy, Gerlova Huť
  Od 24.1.2017 21:00 do 23:00; v ulici sady Pětatřicátníků v obci Plzeň; nehoda; Střet 2x OA. PČR na místo.

Mobilní verze | Podmínky užití | English
© 1997-2017 Český rozhlas

Tento web používá k analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace