Pečené vepřové plátky v alobalu
Pečené vepřové plátky v alobalu
recept paní Venduly z Hůrek
Suroviny:
4 vepřové plátky
sůl
bílý pepř
krémžská hořčice
2-3 větší cibule
20dkg na plátky nakrájené anglické slaniny
20dkg nivy
1 čerstvá paprika
olej
alobal
Postup:
Plátky omyjeme, vysušíme, naklepeme, osolíme, opepříme, po jedné straně potřeme hořčicí a poklademe plátky anglické slaniny. Posypeme pokrájenou cibulí, na nudličky nakrájenou paprikou a nahoru položíme plátky nivy.
Alobal nastříháme na čtverce, trochu vymastíme olejem, položíme na něj bložené maso a dobře zabalíme, aby nám během pečení nevytékala šťáva. Dáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
Podáváme s vařenými brambory, zeleninovým salátem, okurkou, apod.
Alobal nastříháme na čtverce, trochu vymastíme olejem, položíme na něj bložené maso a dobře zabalíme, aby nám během pečení nevytékala šťáva. Dáme na plech a pečeme v předem vyhřáté troubě asi 1 hodinu.
Podáváme s vařenými brambory, zeleninovým salátem, okurkou, apod.
.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.