Australská čokoládová buchta z červené řepy

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jany z Plzně.

Suroviny:

250 g červené řepy (3 řepy velikosti menšího pomeranče)
180 g polohrubé mouky
250 g cukru krupice
75 g kakaa
3 vejce
200 ml oleje
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 dcl rumu (nemusí být)

Postup:

Řepu uvaříme doměkka, oloupeme ji a nastrouháme najemno. Přidáme vejce a olej, zamícháme, přidáme suché ingredience a důkladně vše promícháme.

Ze směsi vznikne mokré a tuhé těsto, které nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech (menší plech, dortová, nebo koláčová forma).

Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180° C asi 50-60 minut.

autor: posluchač