Bažant pečený ve slanině

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 bažant o hmotnosti cca 1200 g
  • 300 g slaniny, nakrájené na plátky
  • 50 g másla
  • mletý pepř
  • sůl

Postup:

Vykuchaného, omytého a osušeného bažanta osolíme, opeříme a celého obalíme plátky slaniny. Ovážeme provázkem, vložíme do pekáče, potřeme rozehřátým máslem a ve vyhřáté troubě pečeme přibližně 1 hodinu. Během pečení poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, odstraníme provázek a bažanta naporcujeme.

Doporučená příloha: jemný žemlový knedlík nebo dušené červené zelí.

Celková doba přípravy je cca 2 hodiny.