Buchty s mletým masem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Františka z jižního Plzeňska.

Suroviny na těsto:

  • 20 g droždí
  • špetka krupicového cukru
  • 500 g celozrnné pšeničné mouky
  • 300 ml vlažného mléka
  • 1 žloutek
  • 130 g rozpuštěného másla
  • sůl  a tuk na vymazání pekáče 

Suroviny na náplň:

  • 1 malá nakrájená cibulka
  • 1 nakrájený stroužek česneku
  • 3 lžíce oleje
  • 1/2 nakrájené papriky
  • 300 g mletého vepřového masa (může být napůl s hovězím)
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce strouhanky

Postup:

Z droždí, cukru, 2 lžic mouky a 150 ml mléka připravíme kvásek. Zbylou mouku, sůl, žloutek, mléko, vzešlý kvásek a 1/2 másla vypracujeme do těsta, které necháme vykynout.

Na oleji zesklovatíme cibuli, přisypeme k ní česnek s paprikou a nakonec maso. Přidáme protlak a sůl, podlijeme vodou a dusíme 30 minut. Pak přimícháme strouhanku.

Těsto vyválíme, nakrájíme na čtverce, každý naplníme masovou směsí, zabalíme a potřeme máslem. Ve vymazaném pekáči necháme 15 minut kynout a pak pečeme asi 30 minut při 180° C.

autor: posluchač