Bylinková kuřecí prsíčka
podle paní Marie ze Starého Lázu.
Suroviny:
- 4 plátky kuřecích prsních řízků
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
- 10 dkg másla
- 1 vejce
- nasekaná bazalka
- petrželová nať
- pažitka
- pepř
- sůl
Postup:
Řízky omyjeme, osušíme, jemně naklepeme a osolíme. Hladkou mouku smícháme s pepřem a bylinkami.
Maso nejprve obalíme v rozšlehaném vejci a potom ve směsi mouky a bylinek. Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky v ní opékáme přibližně 7 minut.
Servírujeme s bramborovou kaší nebo novými bramborami a zeleninovým salátem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.