Bylinková kuřecí prsíčka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie ze Starého Lázu.

Suroviny:

  • 4 plátky kuřecích prsních řízků
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 10 dkg másla
  • 1 vejce
  • nasekaná bazalka
  • petrželová nať
  • pažitka
  • pepř
  • sůl 

Postup:

Řízky omyjeme, osušíme, jemně naklepeme a osolíme. Hladkou mouku smícháme s pepřem a bylinkami.

Maso nejprve obalíme v rozšlehaném vejci a potom ve směsi mouky a bylinek. Na pánvi rozehřejeme máslo a řízky v ní opékáme přibližně 7 minut.

Servírujeme s bramborovou kaší nebo novými bramborami a zeleninovým salátem.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.